kategorie

Jak na figurky zvířátek?

Tahle roztomilá a jednoduchá zvířátka dokáže vytvořit každý! Jsou ideální jako vlastnoručně vyrobená dekorace. U nás jsme vyzkoušeli tyhle čtyři, ale můžete zkusit stejným způsobem vytvořit své vlastní figurky.

Co budeme potřebovat:
- Vatová tělíčka 60x49mm - 4ks
- Vatové koule ø 36mm - 4ks
- Chlupatý drátek (žinylka) - různé barvy, tloušťka 8mm (na liščí ocásek jsme použili vlnitou oranžovou žinylku)
- Barevná pěnovka moosgummi nebo barevné papíry
- Tempery, akrylové nebo jiné barvičky
- Nůžky
- Lepidlo Duvilax nebo tavnou pistoli (nejvhodnější, ale spíše pro starší děti a dospělé)
- Špejle



První slepíme hlavičku s tělíčkem tavnou pistolí a nebo tím, že na jeden konec špejle namažeme trochu lepidla, zapíchneme jí do tělíčka, pak namočíme druhý konec do lepidla a nasadíme na ní hlavičku. Slepení pomocí špejle je jednodušší pro menší děti. Vatovky mají vždy z jedné strany dírku. Poté si předkreslíme tužkou zvířátko a vybarvíme (tužka se dá potom z vatovky jednoduše vygumovat). Na vybarvení zvířátek jsou ideální tempery nebo akrylové barvičky. Můžete použít i vodovky, ale nebudou vytvářet takto syté barvy. Detaily jako oči a čenich můžeme dokreslit fixou.



Z barevné pěnovky moosgummi (nebo papíru) si vystřihneme uši nebo jiné části těla a nalepíme. Nejlepší je si naplánovat, kterou barvou vybarvíte figurku, aby jste našli pěnovku nebo připravili papír, které budou barevně ladit. Tavnou pistolí různé části těla drží ihned, ale pozor, menší děti, pokud lepí tavnou pistolí, by ji měli používat jen za dohledu dospělé osoby. Může zde hrozit nebezpečí popálením. U Duvilaxu nebo jiného lepidla je potřeba pěnovku chvíli přidržet. Nakonec přilepíme lišce ocásek (konec ocásku je dobré ohnout, aby byl kulatý) a uvážeme šálu.

Ať už vytvoříte podobná zvířátka a nebo zkusíte vymyslet vlastní motivy a barvy, budeme rádi když nám zašlete svůj výtvor třeba na náš Facebook. smiley A nezapomeňte sledovat náš Pinterest Centroflor_cz pro více inspirace!

Zpět na všechny tipy na tvoření

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Zavřít