kategorie

Kočička ze srdíček

Tvoření srdíčkových zvířátek je pro děti ideální nejen protože rozvíjí kreativitu, ale zároveň si procvičují vizualizaci a představivost. Pomocí série srdíček si můžou vytvořit pejska nebo kočičku, přičemž jde často o stejnou kombinaci srdíček, jen jinak otočených/ nalepených.

Co budeme potřebovat:
- balíček papírových srdíček „Kočička 162mm“
- pohyblivé oči (běžně se používají oči o průměru 14mm)
- lepidlo na papír (např. Duvilax)
- samolepící neodýmové magnety
- barvičky (vodovky, tempery,..) nebo pastelky 
- nůžky
- špejle (nemusí být, jen pokud si chcete vyrobit zápich do květináče)

Balení obsahuje srdíčka na 2 nebo 10 kočiček. Dvě velká na hlavu a tělo, dvě menší na uši, nejmenší na čenich a pak ocásek, který rozstřihneme na dvě půlky, přičemž každou použijeme na jednu kočičku.



Nejdříve si rozmyslíme jakou bude mít kočička barvu a vybarvíme jí pomocí pastelek, fixů, vodovek, temper nebo akrylových barviček a poté slepíme jednotlivá srdíčka pomocí lepidla na papír (např. Duvilax nebo Herkules). Nakonec přilepíme pohyblivá očička a dokreslíme vousky a drápky.



Hotovou kočičku můžeme nalepit na přáníčko například ke Dni maminek, k Valentýnu nebo jako milé přání k narozeninám. Stačí přehnout barevný papír A4, nalepit na něj kočičku a dovnitř napsat jakýkoliv vzkaz.



Přilepením špejle vytvoříme dekoraci do květináče,  nebo přilepením neodýmového magnetu vytvoříme magnetku na lednici.

A máme hotovo! Budeme moc rádi, když nám pošlete fotografie svých výtvorů na náš Facebook. Pokud se vám tento návod líbil, můžete ho sdílet s přáteli.
Načerpejte také další inspirace pro tvoření například na našem Pinterestu.

Zpět na všechny tipy na tvoření

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Zavřít