kategorie

Vlasaté příšerky z vajíček

Velikonoční barvení kraslic každoročně zabaví nejenom děti, ale i nás dospělé. Jen se většinou nevyhneme nepořádku a pro menší děti může být klasické barvení kraslic náročné. Naštěstí se dá o Velikonocích tvořit i bez vaření, octa a potravinářského barviva. Jedna z možností jsou tyhle roztomilé velikonoční příšerky, které jsou jednoduché, děti u nich můžou zapojit svoji fantazii a užijí si spoustu zábavy!



Při tvoření jsme použili vatová vajíčka, která jsou ekologická a dají se dobře pomalovat jakýmikoliv barvami. Narozdíl třeba od plastových nebo polystyrenových. Na vlásky použijeme chlupatý drátek o šíři alespoň 22mm - různé barvy, nebo použijeme přímo chlupatý drátek „na vlásky“, který je z příze, krásně se třepí a příšerkám velmi ohromně sluší. Když nám nějaká vajíčka nebo chlupatý drátek zbydou, tak to vůbec nevadí, protože je můžeme použít na spoustu dalšího tvoření. Děti si vyrábění s chlupatým drátkem určitě zamilují.

Co budeme potřebovat:
- Vatová vajíčka (my jsme použili 52mm veliké, ale dají se použít i menší nebo větší),
- Chlupatý drátek (neboli žinylka) - rúzné barvy, tloušťka 22mm (dá se použít i větší - třeba u žlutozelené příšerky jsme použili 44mm tlustou),
- Barevná pěnovka moosgummi nebo barevné papíry na ouška, zuby, nožičky,
- Plastové pohybující se oči (nejsou nutné, dají se namalovat),
- Tempery, vodovky, fixy nebo jiné barvičky,
- Nůžky,
- Lepidlo Duvilax nebo tavnou pistoli.



Na pomalování vajíček jsme používali tempery, které tvoří hezčí, sytější barvy než vodovky. Ale jdou použít i vodovky, voskovky, fixy nebo akrylové barvičky - například třetí, červená příšerka je natřená vodovkami. Na uši, zuby nebo další části (fantazii se meze nekladou) jsme používali pěnovku moosgummi nebo tvrdší barevný papír.



K lepení jsme používali lepidlo Duvilax nebo tavnou pistoli. Duvilax se sice musí chvíli držet než zaschne, ale potom drží skvěle. Při použití je Duvilax bílý, po zaschnutí se však stává transparentním.



Protože máme zásobu pohyblivých očí, které používáme u různého tvoření zvířátek, tak jsme je hojně využili na příšerky (dají se ale rovněž pěkně namalovat). Detaily jako pusu nebo obočí jde nakreslit klasickým centropenem.



Zoubky je dobré lepit vždy kousek od kraje pusy, aby vypadali jakoby rostly zevnitř. Nakonec můžeme vystřihnout uši, růžky, ocásek nebo cokoliv, co nás napadne. U červené příšerky jsme třeba zkusili vytvořit tykadélka z tenkého chlupatého drátku. Když máme hotovo, můžeme příšerky posadit do plata na vajíčka, které můžeme pomalovat třeba jako vesmírné plavidlo! Nebo přilepíme stuhu a máme originální závěs na větvičky nebo girlandu.



Budeme moc rádi, když nám pošlete fotografie svých výtvorů na náš Facebook. Pokud se vám tento návod líbil, můžete ho sdílet s přáteli. Načerpejte také další inspirace pro tvoření například na našem Pinterestu

Zpět na všechny tipy na tvoření

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Zavřít