kategorie

Zajíček na špejli

K vítání jara neodmyslitelně patří Velikonoce, jejichž symbolem je mimo jiné i velikonoční zajíček a kraslice. Náš zajíček je z vatovek a chlupatého drátku, což jsou na tvoření ty nejjednodušší materiály, ale zato s nekonečným množstvím možností.

Vatová hlavička je už potištěná obličejem zajíčka, takže ani ti méně zdatní v kreslení nebo děti nebudou mít problém ho sestavit. Pokud ale máte chuť vytvořit zcela vlastního originálního zajíce, tak není nic jednoduššího, než vzít čistě bílou vatovou kouli, namalovat ji barvou a nakreslit si obličej podle své fantazie.

Na uši můžeme použít pěnovku moosgummi nebo barevný papír. Uši z moosgummi jsme pro vás již připravili, ale ti šikovnější si je můžou vystřihnout sami. Vlásky jsou z naší speciální žinylky na vlásky.

Kraslice jsou čistě bílá vatová vajíčka, která si pomalujeme podle fantazie, buď akrylovými barvami, ale můžeme i vodovkami nebo temperami. Vatová vajíčka jsou kapitola sama o sobě - jsou z papíru, takže jsou ekologická a vydrží věčnost! Samostatný návod na kraslice pomalované vodovkami také najdete na našem blogu.

Nakonec můžeme zajíčkem ozdobit truhlíky či květináče a dozdobit dekoračním mechem, slámou, trávou sisal nebo dalšími kraslicemi - představivosti se meze nekladou. A pokud se vám návod líbil, budeme moc rádi za sdílení vašich výtvorů na sociálních sítích :) Sledujte nás taky na Facebooku, Instagramu, Youtube a Pinterestu pro další inspiraci a tipy na tvoření

Co budeme potřebovat:
- skládačka zajíčka na špejli
nebo
- Výsek z pěnovky - uši 36mm
- Výsek z pěnovky - uši 30mm
- Vatovka Zajíček Ø 31mm
- Chlupatý drát (žinylka) 8mm, tmavě hnědý - 30cm (cca. 10cm na ručičky a 20cm na tělíčko)
- Chlupatý drát (žinylka) na vlásky 22mm - cca. 6cm
- Vatovka vajčíko 30x24mm
- Špejle - 15cm dlouhá
- Tavná pistole nebo lepidlo Duvilax
- Dekorační mech k dozdobení např. květináče
- Nůžky 
- Barvičky (nejlépe akrylové, ale mohou být i vodové nebo tempery)

 

Zpět na všechny tipy na tvoření

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Zavřít