kategorie

Chlupatí motýlci z žinylky

Vpíjení barev je osvědčená technika, která nikdy nezklame a výsledek jakoby kouzlem prakticky vždy vypadá krásně. V kombinaci s papírovými motýli a pestrobarevným chlupatým drátem vznikne úžasně jednoduché a efektní jarní a letní tvoření. Navíc, pokud použijeme metalický chlupatý drát, budou se naši motýlci ve svitu slunce krásně třpytit. Na motýlky používáme naší vlnitou žinylku, kterou sami vyrábíme. Na dotek příjemný, pestrobarevný materiál si děti zamilují a navíc je tvoření s ním bez nepořádku. Pokud vám nějaký chlupatý drát zbyde, na našem blogu najdete další tipy, co z něj vytvořit.

Na barvení papírových motýlů můžeme použít jakékoliv vodovky/akvarely. Klíč na zaručený efekt je dostatek vody, co největší štětec a také je dobré kombinovat vždy sousední barvy na barevné paletě, například žlutou a červenou, červenou a modrou, modrou a zelenou a tak dále... Tak budou motýlci vždy v barevné harmonii. Můžeme je pomalovat z jedné nebo obou stran, ale nezapomeňme je po vybarvení nechat dostatečně zaschnout - můžeme si pomoct fénem.

Výtvor má spoustu využití - stačí přilepit špejli a hned máme zápich do květináče, přivázat na kousek nitě a máme motýlí závěs. A nebo jen jednoduše přilepit do oken.

Co budeme potřebovat:

- již připravenou skládačku Chlupatého motýlka nebo Třpitivého motýlka

nebo

- Papírové výseky křídel na motýlka 95x96mm
- Chlupatý drát 3mm - klasický nebo metalický (třpitivý) - na tykadla, potřebujeme 15cm
- Chlupatý drát vlnitý, vlna 8cm - klasický nebo metalický (třpitivý) - na tělíčko, potřebujeme 16cm 

- Špejle (na zápich)
- Metalická příze (na závěs) - 15cm
- Vodovky anebo jiné barvičky
- Lepidlo (např. Duvilax) nebo tavná pistole
- Nůžky


Pokud se vám náš návod líbil, budeme rádi za sdílení vašich výtvorů nebo samotného návodu třeba na Facebooku, PinterestuInstagramu nebo Youtube kde nás mimochodem můžete také sledovat pro další inspiraci :)

Zpět na všechny tipy na tvoření

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Zavřít